Dvoubarevné perníčky

Barevné perníčky zpestří váš adventní i vánoční stůl. Navíc jsou opravdu moc dobré.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

bez odležení těsta

Ingredience

60 PORCE +

Na těsto:

Na bílkovou polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    78 KCal

    4 %

    3 %

  • Energie

    325 KJ

    4 %

    3 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    16 %

    15 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,7 g

    3 %

    2 %

  • Tuky

    1,2 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku, moučkový cukr i kakao smícháme a prosejeme. Přisypeme jedlou sodu a perníkové koření. Přidáme máslo nakrájené na malé kousky, med, rum a 3 vejce. Všechny přísady důkladně propracujeme, až vznikne pevné, hladké těsto, které uložíme do chladu a necháme 2 dny odležet.
  2. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj vánoční tvary (hvězdičky, zvonky, stromečky…). Perníčky rozložíme na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
  3. Vejce rozšleháme a potřeme jím polovinu upečených perníčků. Do zbylého rozšlehaného vejce přidáme pár kapek červené barvy a potřeme ostatní perníčky.
  4. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu. Dáme ji do malého papírového sáčku, ustřihneme růžek a perníčky ozdobíme podle vlastní fantazie. Necháme zaschnout.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rozetkový koláč

Vyzkoušejte tento moučník z kynutého těsta.

Tvarohový koláč s mandarinkami

Tento koláč uspokojí vaše chutě na sladké.

Višňový koláč

Tento koláč si rychle oblíbíte.