Ingredience
Postup
- Mouku, moučkový cukr i kakao smícháme a prosejeme. Přisypeme jedlou sodu a perníkové koření. Přidáme máslo nakrájené na malé kousky, med, rum a 3 vejce. Všechny přísady důkladně propracujeme, až vznikne pevné, hladké těsto, které uložíme do chladu a necháme 2 dny odležet.
- Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj vánoční tvary (hvězdičky, zvonky, stromečky…). Perníčky rozložíme na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
- Vejce rozšleháme a potřeme jím polovinu upečených perníčků. Do zbylého rozšlehaného vejce přidáme pár kapek červené barvy a potřeme ostatní perníčky.
- Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu. Dáme ji do malého papírového sáčku, ustřihneme růžek a perníčky ozdobíme podle vlastní fantazie. Necháme zaschnout.