Dušená kapusta jako mozeček na topinkách

nehodnoceno

Máte chuť na mozeček? Zkuste si podle našeho receptu udělat tento netradiční kapustový.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    290 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1211 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    18,0 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    9,3 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    14,0 g

    22 %

    21 %

  • Tuky

    15,8 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapustu krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kapustu a podusíme asi 10 minut.
  3. Ochutíme solí, pepřem, vegetou a zalijeme rozšlehanými vejci. Neustále mícháme, dokud vejce nezhoustnou.
  4. Chleba opečeme po obou stranách na oleji, případně nasucho v teflonové pánvi nebo troubě. Poklademe je kapustovým mozečkem a ozdobíme plátky rajčat a čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...