Domácí karamelky s arašídy

Pochutnejte si na domácích karamelkách.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

100 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    55 KCal

    3 %

    2 %

  • Energie

    231 KJ

    3 %

    2 %

  • Sacharidy

    6,0 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čtvercovou zapékací formu o rozměru 20 x 20 cm vyložíme pečicím papírem. Čokoládové tyčinky nakrájíme na zhruba 1 cm velké kousky a asi čtvrtinu tyčinek z celkového množství nasekáme najemno.
  2. Kondenzované mléko rozdělíme do 2 kastrůlků, do jednoho přidáme nalámanou bílou čokoládu a polovinu másla, do druhého přidáme nalámanou hořkou čokoládu a druhou polovinu másla. Obě směsi zahříváme do rozpuštění a pak asi 10 minut za stálého míchání povaříme do husté karamelové konzistence.
  3. Do připravené pečicí formy nejdříve nalijeme bílou vrstvu, kterou poklademe nakrájenými čokoládovými tyčinkami. Vše zalijeme tmavou hmotou, uhladíme lžící a posypeme najemno nasekanými tyčinkami. Dáme ztuhnout do chladničky.
  4. Ostrým nožem krájíme malé karamelky, které skladujeme ve vzduchotěsné nádobě a chladu.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.