Ingredience
Postup
- Čtvercovou zapékací formu o rozměru 20 x 20 cm vyložíme pečicím papírem. Čokoládové tyčinky nakrájíme na zhruba 1 cm velké kousky a asi čtvrtinu tyčinek z celkového množství nasekáme najemno.
- Kondenzované mléko rozdělíme do 2 kastrůlků, do jednoho přidáme nalámanou bílou čokoládu a polovinu másla, do druhého přidáme nalámanou hořkou čokoládu a druhou polovinu másla. Obě směsi zahříváme do rozpuštění a pak asi 10 minut za stálého míchání povaříme do husté karamelové konzistence.
- Do připravené pečicí formy nejdříve nalijeme bílou vrstvu, kterou poklademe nakrájenými čokoládovými tyčinkami. Vše zalijeme tmavou hmotou, uhladíme lžící a posypeme najemno nasekanými tyčinkami. Dáme ztuhnout do chladničky.
- Ostrým nožem krájíme malé karamelky, které skladujeme ve vzduchotěsné nádobě a chladu.