Domácí jogurt

Domácí jogurt s ovocem je prostě mňamka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 200 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    247 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1035 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    35,3 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrůlku vlijeme obyčejné i kondenzované mléko. Směs zahřejeme asi na 50 °C. Odstavíme ji a necháme trošku zchladnout. Pak do ní vmícháme jogurt.
  2. Směs rozlijeme do čistých skleniček (např. od dětské přesnídávky) a uzavřeme. Skleničky vložíme asi na 3 hodiny do trouby vyhřáté na 50 °C.
  3. Jogurt vyjmeme z trouby a v lednici necháme vychladit. Pak podáváme.
  4. Tip! Chceme-li vyrobit ovocný jogurt, dáme do na dno skleničky, pod jogurtovou směs trochu marmelády.
Autor:

Podobné recepty

Vejce Benedikt se slanou žemlovkou

Zpříjemněte si ranní vstávání luxusní snídaní.

Zapečená vejce s hořčicí

Tato snídaně vás zasytí na celé dopoledne.

Pivní omeleta s plísňovým sýrem

Ozvláštněte vaječnou omeletu pivem.

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.