Domácí jahodový sirup

Nechtějí vaše děti pít obyčejnou vodu? Udělejte jim tuto lahodnou jahodovou šťávu. Zamilují si ji.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 lahve (po 500 ml):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1681 KCal

    76 %

    70 %

  • Energie

    7034 KJ

    76 %

    70 %

  • Sacharidy

    407,8 g

    463 %

    408 %

  • Vláknina

    9,5 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pak je prolisujeme přes jemné sítko, čímž získáme asi jeden litr jahodové šťávy.
  2. Počkáme, až se ve šťávě usadí kal, a pak ji přecedíme přes čisté řídké plátno do velkého kastrolu.
  3. Jahodovou šťávu zahříváme na mírném ohni a postupně přitom vmícháme cukr. Když se cukr úplně rozpustí, vmícháme kyselinu citronovou a sirup odstavíme z ohně. Delším vařením by totiž zrosolovatěl.
  4. Odebereme kal a pěnu z povrchu a hustou tekutinu přecedíme přes látkový filtr. Sirup naplníme do vymytých lahví. Pokud není určen ke krátkodobé spotřebě, je třeba jej ještě sterilovat.
Autor:

Podobné recepty

Růžové mléko s malinami

Osvěžující mléko, které si oblíbí určitě i vaše děti.

Valentýnský drink

Oslavte s partnerem Valentýn luxusním drinkem.

Sýrové vrtulky a svařené víno

Udělejte si s partnerem hezký večer u filmu s dobrým občerstvením.

Vodka Daisy

Připijte si na nový rok tímto luxusním drinkem.

Shirley Temple

Na silvestrovské party nesmí chybět alkoholické drinky.