Ingredience
Postup
- Brambory a cibule oloupeme. Brambory nakrájíme na kostky, cibule přepůlíme, oboje dáme do hrnce a zalijeme 1500 ml vody. Okořeníme solí, paprikou a kmínem. Přivedeme k varu a pak na mírnějším plameni vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké.
- Mezitím opláchneme petrželku, lístky otrháme, několik jich odložíme na ozdobení a zbylé nasekáme nadrobno. V polévkové míse rozmícháme brynzu se smetanou a nasekanou petrželkou.
- Měkké brambory scedíme a vývar si přitom zachytíme do misky. K brynzové směsi přidáme brambory, po částech přiléváme horký vývar a dobře promícháme. Hotovou polévku ozdobíme lístky petrželky.
- Chléb nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme sádlo, chléb opečeme ze všech stran dozlatova a podáváme k polévce.