Demikát-polévka z brynzy

Máte rádi brynzu? Tak si z ní uvařte tuto polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    357 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1493 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    24,7 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    12,2 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory a cibule oloupeme. Brambory nakrájíme na kostky, cibule přepůlíme, oboje dáme do hrnce a zalijeme 1500 ml vody. Okořeníme solí, paprikou a kmínem. Přivedeme k varu a pak na mírnějším plameni vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké.
  2. Mezitím opláchneme petrželku, lístky otrháme, několik jich odložíme na ozdobení a zbylé nasekáme nadrobno. V polévkové míse rozmícháme brynzu se smetanou a nasekanou petrželkou.
  3. Měkké brambory scedíme a vývar si přitom zachytíme do misky. K brynzové směsi přidáme brambory, po částech přiléváme horký vývar a dobře promícháme. Hotovou polévku ozdobíme lístky petrželky.
  4. Chléb nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme sádlo, chléb opečeme ze všech stran dozlatova a podáváme k polévce.
Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Kuřecí polévka s vaječnou sedlinou a zeleninou

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s kukuřicí

Uvařte si skvělý vývar podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s vínem a chilli

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.