Ingredience
Postup
- Smetanu na pařížskou šlehačku svaříme s cukrem a kakaem. Vložíme ji do chladničky a necháme vychladit nejlépe do druhého dne.
- Mléčnou čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni. Přidáme máslo a necháme rozpustit. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak vmícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem, prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec čokoládové pecičky nebo rozlámanou čokoládu.
- Hotové těsto rozdělíme do formiček na muffiny vymazaných tukem a vysypaných moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak vyklopíme na kovovou mřížku.
- Po vychladnutí kulatým vykrajovátkem nakrojíme vršek a lžičkou vydlabeme. Vychlazenou smetanu vyšleháme a dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme ji do cupcakes a ozdobíme jahodou. Odkrojené vršky pocukrujeme a položíme na povrch.