Cukety po mexicku

Máte rádi zapečená jídla? Tato variace na plněné cukety vás nadchne.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cukety nakrájíme na 8 kousků, zabalíme je do alobalu a pečeme na rozehřátém grilu asi 15 minut. Poté je rozbalíme a částečně vydlabeme. Z vnější strany je potřeme částí olivového oleje.
  2. Fazole a quinou uvaříme podle návodu. Poté je ještě teplé smícháme s rajčaty a paprikami nakrájenými na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulkou, kukuřicí a nasekaným koriandrem. Dochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem.
  3. Vydlabané cukety osolíme, opepříme, zakápneme zbylým olivovým olejem, naplní fazolovou směsí a dopékáme dalších 10 minut pod grilem dozlatova. Ještě teplé plněné cukety ozdobíme například bylinkovými lístky podle chuti.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    281 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1175 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    32,3 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    16,5 g

    55 %

    55 %

  • Bílkoviny

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.