Cuketové rizoto s kuřecím masem

nehodnoceno

Chcete vyzkoušet trošku jinou variantu rizota? Připravte si toto s cuketou, bylinkami a kuřecím masem. Velmi mile vás překvapí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    561 KCal

    26 %

    23 %

  • Energie

    2348 KJ

    26 %

    23 %

  • Sacharidy

    39,3 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    36,0 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    26,5 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa a cuketu nakrájíme na menší kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Maso orestujeme na olivovém oleji, jakmile začnou chytat barvu, přidáme nakrájenou šalotku, necháme zesklovatět a přisypeme rýži. Krátce orestujeme, zalijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme víno vyvařit.
  3. K rýži postupně přiléváme vývar, dokud není rýže měkká. Asi po 15 minutách přidáme cuketu, společně vaříme 3 minuty, vmícháme parmazán a máslo. Nakonec dochutíme podle potřeby solí, pepřem a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...