Cuketové placky

Z těchto placiček se vám budou dělat boule za ušima. Chutnají totiž skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    208 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    870 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    19,2 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    11,9 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu omyjeme a osušíme. Nastrouháme ji nahrubo a chvíli ji necháme, aby pustila vodu. Poté ji opatrně vymačkáme.
  2. Cuketu pak přendáme do misky a vmícháme vejce, mouku, na malé kousky nakrájený balkánský sýr. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem, nasekanou bazalkou. Nakonec vmícháme jedlou sodu.
  3. Necháme chvíli odležet. Kdyby bylo těstíčko málo husté, můžeme přimíchat ještě trochu mouky nebo škrobu.
  4. Na rozpáleném oleji pak smažíme jednotlivé placičky tak, že těstíčko nabereme na malou naběračku a nalijeme ji do rozpáleného oleje. Placičky pak dozdobíme rozdrobeným sýrem.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Olovo (vařené vepřové plíce)

Pokud rádi ochutnáváte zahraniční kuchyně, vyzkoušejte i tento pokrm z Kyrgyzstánu.