Cuketová bábovka

1 hodnocení

Cuketa je skvělý pomocník v kuchyni. Díky ní je spousta moučníků vláčná, přesvědčte se.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    214 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    897 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    21,5 g

    24 %

    22 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    5,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a lehce osolíme. Necháme ji 10 minut stát a pak vymačkáme přebytečnou tekutinu.
  2. Vejce rozklepeneme a žloutky oddělíme od bílků. Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Za stálého šlehání přidáme smetanu. Pak lehce vmícháme kokos, cuketu a mouku prosátou s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme bílky vyšlehané s citronovou šťávou.
  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme ji těstem. Pečeme ho v předehřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Po upečení necháme bábovku krátce vychladnout ve formě, pak ji vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně. Před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.