Doporučujeme

Zelená

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Zelená pomazánka

  • 0
Pomazat můžeme na jakékoliv pečivo, příp. se výborně hodí k veškerému grilovanému masu včetně ryb jako dip. Pomazánkou plníme vydlabané skořápky avokáda, které zdobíme pažitkou.

Doba přípravy 10 min, množství 8

  • 2 zralá avokáda
  • 1 měkký tvaroh
  • 5 stroužků česneku
  • 1 polévková lžíce majolky (nebo1 lžíce bílého jogurtu)
  • sůl
  • pažitka na ozdobení
  1. Avokáda rozkrojíme podélně, vydlabeme a rozmačkáme vidličkou v misce, přidáme měkký tvaroh, prolisovaný česnek, lžíci majolky nebo jogurtu pro méně kalorickou verzi, sůl dle chuti.

  • Vybrali jsme pro Vás