Čokoládová ořechová bábovka

1 hodnocení

Luxusní moučník s ořechy promazaný čokoládovým krémem a politý polevou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez doby chladnutí krému

Ingredience

16 PORCE +

Krém:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    343 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1433 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    36,5 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    6,2 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    18,8 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve připravíme krém. Smetanu svaříme s cukrem a prosátým kakaem. Směs odstavíme z ohně a vmícháme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a krém nevychladne. Krém uložíme na noc do ledničky.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Smetanu vyšleháme do polotuhé konzistence a propojíme s vyšlehanou vaječnou pěnou. Pak vmícháme nastrouhané ořechy, na kousky nakrájenou čokoládu a prosátou moukou s kypřicím práškem do pečiva.
  3. Hotové těsto naplníme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Upečenou bábovku necháme krátce vychladnout ve formě, pak ji vyklopíme.
  4. Ztuhlý krém vyšleháme elektrickým robotem. Bábovku vodorovně prokrojíme na tři díly. Spodní dva díly potřeme krémem a bábovku znovu sesadíme. Ozdobíme ji čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.