Ingredience
Postup
- Nejprve připravíme krém. Smetanu svaříme s cukrem a prosátým kakaem. Směs odstavíme z ohně a vmícháme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a krém nevychladne. Krém uložíme na noc do ledničky.
- Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Smetanu vyšleháme do polotuhé konzistence a propojíme s vyšlehanou vaječnou pěnou. Pak vmícháme nastrouhané ořechy, na kousky nakrájenou čokoládu a prosátou moukou s kypřicím práškem do pečiva.
- Hotové těsto naplníme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Upečenou bábovku necháme krátce vychladnout ve formě, pak ji vyklopíme.
- Ztuhlý krém vyšleháme elektrickým robotem. Bábovku vodorovně prokrojíme na tři díly. Spodní dva díly potřeme krémem a bábovku znovu sesadíme. Ozdobíme ji čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.