Čočka Beluga s uzeným tofu
Černá čočka svým tvarem i barvou trochu připomíná kaviár a její výhodou je, že nenadýmá a nemusí se předem namáčet. Jde o velmi zdravou luštěninu, která by neměla chybět v žádném jídelníčku.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
389 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1628 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
35,5 g
40 %
35 %
-
Vláknina
26,0 g
87 %
87 %
-
Bílkoviny
25,2 g
40 %
37 %
-
Tuky
10,4 g
16 %
15 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Čočku namočíme do vody nejlépe přes noc. Vodu slijeme a čočku uvaříme v jiné osolené vodě dle návodu a scedíme.
- Květák rozdělíme na malé hlavičky, oloupanou mrkev a řapíky nakrájíme na kousky a jarní cibulku na přibližně 2 cm kusy.
- Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmahneme nejprve řapík s mrkví a květákem, osolíme a trochu podlijeme vodou.
- Po odpaření vody přidáme jarní cibulku a čočku a spolu prohřejeme, nakonec dosolíme dle chuti. Pánvičku rozpálíme a na zbylém oleji osmahneme tofu z obou stran do zlatova.