Čočka Beluga s uzeným tofu

Černá čočka svým tvarem i barvou trochu připomíná kaviár a její výhodou je, že nenadýmá a nemusí se předem namáčet. Jde o velmi zdravou luštěninu, která by neměla chybět v žádném jídelníčku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    389 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1628 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    35,5 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    26,0 g

    87 %

    87 %

  • Bílkoviny

    25,2 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    10,4 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku namočíme do vody nejlépe přes noc. Vodu slijeme a čočku uvaříme v jiné osolené vodě dle návodu a scedíme.
  2. Květák rozdělíme na malé hlavičky, oloupanou mrkev a řapíky nakrájíme na kousky a jarní cibulku na přibližně 2 cm kusy.
  3. Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmahneme nejprve řapík s mrkví a květákem, osolíme a trochu podlijeme vodou.
  4. Po odpaření vody přidáme jarní cibulku a čočku a spolu prohřejeme, nakonec dosolíme dle chuti. Pánvičku rozpálíme a na zbylém oleji osmahneme tofu z obou stran do zlatova.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.