Co potřebujete:
* 2 1/3 hrnku hladké mouky
* 3/4 hrnku moučkového cukru
* 1 kostka másla
* 3 žloutky
* 1 balíček vanilkového cukru
* podle chuti šťáva a nastrouhaná kůra z dobře omytého citrónu
* mouka na vyválení těsta
* tuk na vymazání plechu
* pikantní zavařenina na slepení cukroví
Mouku promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Přidáme žloutky, změklé pokrájené máslo, citrónovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto.Vše zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladničce nejméně 1 hodinu odpočinout.
Poté z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a tvořítkem z něj vykrajujeme různé tvary. Klademe je na tukem vymazaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Vychladlé cukroví slepíme zavařeninou.
Obměna: Cukroví můžeme místo zavařeninou spojit libovolný krémem a polít polevou.