Ingredience
Postup
- V menší misce smícháme všechny suroviny na dresink a hotovou zálivku dáme stranou.
- Karotku očistíme (můžeme ponechat cca 1 cm natě), větší kusy podélně rozpůlíme a uvaříme na skus v osolené vodě.
- V pánvi rozehřejeme med s máslem a chilli. Důkladně promícháme. Pak přidáme scezenou karotku a lehce opečeme, až medová směs vytvoří na zelenině glazuru. Necháme vychladnout v chladničce.
- Mezitím lusky očistíme a překrájíme na menší kusy. Špenát omyjeme a necháme okapat. Mátu a petržel opláchneme a otřepeme dosucha. Lístky otrháme a nasekáme nahrubo.
- Cizrnu dáme do mísy. Přidáme všechnu připravenou zeleninu, bylinky, osemení z granátového jablka a rozdrcené oříšky. Zlehka promícháme.
- Salát podáváme přelitý připraveným dresinkem a posypaný sezamovými semínky.