Cizrnový salát

Zkuste propojit cizrnu s granátovým jablkem a dalšími skvělými ingrediencemi, budete si připadat jako na dovolené.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Na salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    543 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2271 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    40,8 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    35,4 g

    118 %

    118 %

  • Bílkoviny

    22,0 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    25,3 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V menší misce smícháme všechny suroviny na dresink a hotovou zálivku dáme stranou.
  2. Karotku očistíme (můžeme ponechat cca 1 cm natě), větší kusy podélně rozpůlíme a uvaříme na skus v osolené vodě.
  3. V pánvi rozehřejeme med s máslem a chilli. Důkladně promícháme. Pak přidáme scezenou karotku a lehce opečeme, až medová směs vytvoří na zelenině glazuru. Necháme vychladnout v chladničce.
  4. Mezitím lusky očistíme a překrájíme na menší kusy. Špenát omyjeme a necháme okapat. Mátu a petržel opláchneme a otřepeme dosucha. Lístky otrháme a nasekáme nahrubo.
  5. Cizrnu dáme do mísy. Přidáme všechnu připravenou zeleninu, bylinky, osemení z granátového jablka a rozdrcené oříšky. Zlehka promícháme.
  6. Salát podáváme přelitý připraveným dresinkem a posypaný sezamovými semínky.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.