Cizrnový salát
Zkuste propojit cizrnu s granátovým jablkem a dalšími skvělými ingrediencemi, budete si připadat jako na dovolené.
Postup
- V menší misce smícháme všechny suroviny na dresink a hotovou zálivku dáme stranou.
- Karotku očistíme (můžeme ponechat cca 1 cm natě), větší kusy podélně rozpůlíme a uvaříme na skus v osolené vodě.
- V pánvi rozehřejeme med s máslem a chilli. Důkladně promícháme. Pak přidáme scezenou karotku a lehce opečeme, až medová směs vytvoří na zelenině glazuru. Necháme vychladnout v chladničce.
- Mezitím lusky očistíme a překrájíme na menší kusy. Špenát omyjeme a necháme okapat. Mátu a petržel opláchneme a otřepeme dosucha. Lístky otrháme a nasekáme nahrubo.
- Cizrnu dáme do mísy. Přidáme všechnu připravenou zeleninu, bylinky, osemení z granátového jablka a rozdrcené oříšky. Zlehka promícháme.
- Salát podáváme přelitý připraveným dresinkem a posypaný sezamovými semínky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
543 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2271 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
40,8 g
46 %
41 %
-
Vláknina
35,4 g
118 %
118 %
-
Bílkoviny
22,0 g
35 %
32 %
-
Tuky
25,3 g
39 %
36 %
-
nasycené
4,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA