Cizrna na paprice

Měli jste chuť na guláš, ale zjistili jste, že vám doma chybí kližka? Zkuste ji nahradit zdravou cizrnou původem z Indie.

Obtížnost

Lehké

Vaření 90 min

bez bobtnání

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cizrnu zalijeme studenou vodou a přes noc ji necháme nabobtnat. Druhý den ji v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření ji osolíme. Scedíme a vývar si ponecháme.
  2. Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je společně s kmínem orestujeme na oleji v pánvi. Vmícháme mletou papriku a protlak. Přilijeme asi 600 ml vývaru z cizrny a základ přivedeme k varu.
  3. Brambory s kořenovou zeleninou očistíme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do základu v pánvi. Přidáme nasekanou chilli papričku a bobkové listy.
  4. Zeleninu necháme zvolna vařit. Když je skoro měkká, přidáme cizrnu a nasekanou nať z cibulek. Ještě chvilku povaříme, dochutíme a odstavíme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    401 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1678 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    45,9 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    23,5 g

    78 %

    78 %

  • Bílkoviny

    15,6 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.