Cizrna na paprice
Měli jste chuť na guláš, ale zjistili jste, že vám doma chybí kližka? Zkuste ji nahradit zdravou cizrnou původem z Indie.
Vaření 90 min
bez bobtnání
Postup
- Cizrnu zalijeme studenou vodou a přes noc ji necháme nabobtnat. Druhý den ji v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření ji osolíme. Scedíme a vývar si ponecháme.
- Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je společně s kmínem orestujeme na oleji v pánvi. Vmícháme mletou papriku a protlak. Přilijeme asi 600 ml vývaru z cizrny a základ přivedeme k varu.
- Brambory s kořenovou zeleninou očistíme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do základu v pánvi. Přidáme nasekanou chilli papričku a bobkové listy.
- Zeleninu necháme zvolna vařit. Když je skoro měkká, přidáme cizrnu a nasekanou nať z cibulek. Ještě chvilku povaříme, dochutíme a odstavíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
401 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1678 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
45,9 g
52 %
46 %
-
Vláknina
23,5 g
78 %
78 %
-
Bílkoviny
15,6 g
25 %
23 %
-
Tuky
12,3 g
19 %
18 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA