Cizrna na paprice

Měli jste chuť na guláš, ale zjistili jste, že vám doma chybí kližka? Zkuste ji nahradit zdravou cizrnou původem z Indie.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

bez bobtnání

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    401 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1678 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    45,9 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    23,5 g

    78 %

    78 %

  • Bílkoviny

    15,6 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cizrnu zalijeme studenou vodou a přes noc ji necháme nabobtnat. Druhý den ji v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření ji osolíme. Scedíme a vývar si ponecháme.
  2. Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je společně s kmínem orestujeme na oleji v pánvi. Vmícháme mletou papriku a protlak. Přilijeme asi 600 ml vývaru z cizrny a základ přivedeme k varu.
  3. Brambory s kořenovou zeleninou očistíme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do základu v pánvi. Přidáme nasekanou chilli papričku a bobkové listy.
  4. Zeleninu necháme zvolna vařit. Když je skoro měkká, přidáme cizrnu a nasekanou nať z cibulek. Ještě chvilku povaříme, dochutíme a odstavíme.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.