Chřestový závin

Chřestová sezóna je zde. Upečte si tento nadupaný závin.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    257 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1074 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    23,2 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Výhonky chřestu oloupeme. Špičky výhonků odkrojíme od stonků. Špičky i stonky vložíme odděleně do vroucí osolené vody. Špičky vaříme asi 5 minut, stonky asi 10 minut.
  2. Uvařené špičky chřestu ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Stonky scedíme, rozmixujeme a smícháme s tvarohem, škrobem, žloutky a moukou. Směs osolíme a opepříme.
  3. Listové těsto rozpůlíme. Jednu polovinu rozválíme na plát, posypeme ji strouhankou a rozetřeme na ni chřestovou náplň. Poklademe ji špičkami chřestu a plát svineme do závinu. Stejně připravíme i druhý závin.
  4. Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozpuštěným máslem a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě je při 180 °C pečeme asi 40 minut. Záviny podáváme přelité holandskou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.