Ingredience
Postup
- Výhonky chřestu oloupeme. Špičky výhonků odkrojíme od stonků. Špičky i stonky vložíme odděleně do vroucí osolené vody. Špičky vaříme asi 5 minut, stonky asi 10 minut.
- Uvařené špičky chřestu ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Stonky scedíme, rozmixujeme a smícháme s tvarohem, škrobem, žloutky a moukou. Směs osolíme a opepříme.
- Listové těsto rozpůlíme. Jednu polovinu rozválíme na plát, posypeme ji strouhankou a rozetřeme na ni chřestovou náplň. Poklademe ji špičkami chřestu a plát svineme do závinu. Stejně připravíme i druhý závin.
- Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozpuštěným máslem a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě je při 180 °C pečeme asi 40 minut. Záviny podáváme přelité holandskou omáčkou.