Chřestová polévka

Rychle udělaná krémová polévka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    16,4 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    17,5 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrole přivedeme vodu s octem k mírnému varu. Do naběračky opatrně rozklepneme vejce, necháme ho sklouznout do vody, krátce povaříme a vyjmeme. Takto připravíme všechna zastřená vejce.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Do jíšky vmícháme papriku a krátce ji osmahneme. Za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu.
  3. Pak teplotu zmírníme a polévku pozvolna vaříme asi 20 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
  4. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a stonky nakrájíme na menší kousky, které vložíme do polévky a uvaříme doměkka. Přidáme zastřená vejce, prohřejeme je a polévku rozdělíme do talířů.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.