Ingredience
Postup
- V kastrole přivedeme vodu s octem k mírnému varu. Do naběračky opatrně rozklepneme vejce, necháme ho sklouznout do vody, krátce povaříme a vyjmeme. Takto připravíme všechna zastřená vejce.
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Do jíšky vmícháme papriku a krátce ji osmahneme. Za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu.
- Pak teplotu zmírníme a polévku pozvolna vaříme asi 20 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a stonky nakrájíme na menší kousky, které vložíme do polévky a uvaříme doměkka. Přidáme zastřená vejce, prohřejeme je a polévku rozdělíme do talířů.