Chřestová polévka

Rychle udělaná krémová polévka.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. V kastrole přivedeme vodu s octem k mírnému varu. Do naběračky opatrně rozklepneme vejce, necháme ho sklouznout do vody, krátce povaříme a vyjmeme. Takto připravíme všechna zastřená vejce.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Do jíšky vmícháme papriku a krátce ji osmahneme. Za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu.
  3. Pak teplotu zmírníme a polévku pozvolna vaříme asi 20 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
  4. Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a stonky nakrájíme na menší kousky, které vložíme do polévky a uvaříme doměkka. Přidáme zastřená vejce, prohřejeme je a polévku rozdělíme do talířů.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    16,4 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    17,5 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.