Chřestová polévka
Rychle udělaná krémová polévka.
Postup
- V kastrole přivedeme vodu s octem k mírnému varu. Do naběračky opatrně rozklepneme vejce, necháme ho sklouznout do vody, krátce povaříme a vyjmeme. Takto připravíme všechna zastřená vejce.
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Do jíšky vmícháme papriku a krátce ji osmahneme. Za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu.
- Pak teplotu zmírníme a polévku pozvolna vaříme asi 20 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a stonky nakrájíme na menší kousky, které vložíme do polévky a uvaříme doměkka. Přidáme zastřená vejce, prohřejeme je a polévku rozdělíme do talířů.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
307 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1284 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
19,4 g
22 %
19 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
16,4 g
26 %
24 %
-
Tuky
17,5 g
27 %
25 %
-
nasycené
8,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA