Ingredience
Postup
- Mouku dáme do mísy a přimícháme sůl. Pomalu přiléváme hrnec vody pokojové teploty a propracováváme rukou. Pokud bude těsto moc řídké, přisypeme trochu mouky. Těsto přendáme na vál a hněteme ho dlaní asi 10 minut, až bude vláčné, měkké a pružné. Z těsta vytvoříme kouli, zakryjeme ji vlhkou utěrkou a necháme při pokojové teplotě odpočívat minimálně 2 hodiny.
- Odleželé těsto zformujeme do válečku a rozdělíme na stejně velké díly. Ty zformujeme do kuličky. Kuličky postupně rozválíme na pomoučněném vále na kulaté slabé placky.
- Rozpálíme pánev a vložíme jednu placku. Asi za minutu se na ní začnou tvořit bubliny. Pak ji otočíme a opékáme z druhé strany. Poté čapátí položíme přímo na vařič. Když se placka nafoukne, obrátíme ji a chvilku opékáme z druhé strany.
- Po opečení placky lehce potřeme rozpuštěným máslem ghí.