Česnekovo-medové trhané kuře

Kuřecí trhané maso chutná skvěle právě s rýží a brokolicí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 360 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    193 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    807 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    34,7 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa očistíme, osušíme papírovými utěrkami a vložíme do pomalého hrnce. V misce smícháme sójovou omáčku, med, protlak, srirachu, nasekaný česnek a rýžový ocet.
  2. Marinádou zalijeme kuřecí maso a přidáme 200 ml osolené vody. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 5 hodin. V polovině vaření maso otočíme. Kuře vyndáme a necháme vychladnout.
  3. Do zbylé tekutiny v hrnci zašleháme kukuřičný škrob, přikryjeme a za občasného míchání povaříme cca 15 minut, aby omáčka zhoustla. Mezitím maso natrháme vidličkou.
  4. Natrhané maso vrátíme do hrnce, promícháme, aby se obalilo omáčkou, a prohřejeme. Podáváme například s dušenou rýží a vařenou brokolicí, ­posypané nakrájenou jarní cibulkou a slunečnicovými semínky.
Autor:

Podobné recepty

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Dančí roštěnky po burgundsku

Výborný pokrm, které vás zahřeje po dlouhém pobytu venku.

Smažený kapr s bramborovým salátem

Tradiční pokrm, který nesmí na Štědrý večer chybět.