Česnekovo-medové trhané kuře

Kuřecí trhané maso chutná skvěle právě s rýží a brokolicí.

Obtížnost

Střední

Vaření 360 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Postup

  1. Kuřecí prsa očistíme, osušíme papírovými utěrkami a vložíme do pomalého hrnce. V misce smícháme sójovou omáčku, med, protlak, srirachu, nasekaný česnek a rýžový ocet.
  2. Marinádou zalijeme kuřecí maso a přidáme 200 ml osolené vody. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 5 hodin. V polovině vaření maso otočíme. Kuře vyndáme a necháme vychladnout.
  3. Do zbylé tekutiny v hrnci zašleháme kukuřičný škrob, přikryjeme a za občasného míchání povaříme cca 15 minut, aby omáčka zhoustla. Mezitím maso natrháme vidličkou.
  4. Natrhané maso vrátíme do hrnce, promícháme, aby se obalilo omáčkou, a prohřejeme. Podáváme například s dušenou rýží a vařenou brokolicí, ­posypané nakrájenou jarní cibulkou a slunečnicovými semínky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    193 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    807 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    34,7 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.