Česnekovo-medové trhané kuře
Kuřecí trhané maso chutná skvěle právě s rýží a brokolicí.
Postup
- Kuřecí prsa očistíme, osušíme papírovými utěrkami a vložíme do pomalého hrnce. V misce smícháme sójovou omáčku, med, protlak, srirachu, nasekaný česnek a rýžový ocet.
- Marinádou zalijeme kuřecí maso a přidáme 200 ml osolené vody. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 5 hodin. V polovině vaření maso otočíme. Kuře vyndáme a necháme vychladnout.
- Do zbylé tekutiny v hrnci zašleháme kukuřičný škrob, přikryjeme a za občasného míchání povaříme cca 15 minut, aby omáčka zhoustla. Mezitím maso natrháme vidličkou.
- Natrhané maso vrátíme do hrnce, promícháme, aby se obalilo omáčkou, a prohřejeme. Podáváme například s dušenou rýží a vařenou brokolicí, posypané nakrájenou jarní cibulkou a slunečnicovými semínky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
193 KCal
9 %
8 %
-
Energie
807 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
9,2 g
10 %
9 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
34,7 g
55 %
51 %
-
Tuky
1,8 g
3 %
3 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA