Ingredience
Postup
- Kuřecí prsa očistíme, osušíme papírovými utěrkami a vložíme do pomalého hrnce. V misce smícháme sójovou omáčku, med, protlak, srirachu, nasekaný česnek a rýžový ocet.
- Marinádou zalijeme kuřecí maso a přidáme 200 ml osolené vody. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 5 hodin. V polovině vaření maso otočíme. Kuře vyndáme a necháme vychladnout.
- Do zbylé tekutiny v hrnci zašleháme kukuřičný škrob, přikryjeme a za občasného míchání povaříme cca 15 minut, aby omáčka zhoustla. Mezitím maso natrháme vidličkou.
- Natrhané maso vrátíme do hrnce, promícháme, aby se obalilo omáčkou, a prohřejeme. Podáváme například s dušenou rýží a vařenou brokolicí, posypané nakrájenou jarní cibulkou a slunečnicovými semínky.