Česneková bageta s bylinkovým máslem
Upečte si doma ty nejlepší bagety, které si v obchodě opravdu nekoupíte.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
457 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1914 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
60,3 g
69 %
60 %
-
Vláknina
3,1 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
11,1 g
18 %
16 %
-
Tuky
18,5 g
29 %
26 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mouku smícháme se solí. Droždí rozdrobíme a rozmícháme ve vodě s cukrem. Necháme krátce aktivovat a pak vlijeme k mouce. Přilijeme olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi 45 minut.
- Rozdělíme ho na 12 stejně velkých kousků. Rozválíme je do tvaru bagetek, pak je necháme kynout 20 minut v teple. Poté je nožem z vrchu nařízneme a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Změklé máslo smícháme s utřeným česnekem, paprikou nasekanou nadrobno, solí, pepřem a najemno nasekanými bylinkami. Bagetky potřeme máslem a podáváme.