Česneková bageta s bylinkovým máslem

Upečte si doma ty nejlepší bagety, které si v obchodě opravdu nekoupíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez kynutí

Ingredience

12 PORCE +

Těsto:

Bylinkové máslo:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    457 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1914 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    60,3 g

    69 %

    60 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    11,1 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    18,5 g

    29 %

    26 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku smícháme se solí. Droždí rozdrobíme a rozmícháme ve vodě s cukrem. Necháme krátce aktivovat a pak vlijeme k mouce. Přilijeme olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi 45 minut.
  2. Rozdělíme ho na 12 stejně velkých kousků. Rozválíme je do tvaru bagetek, pak je necháme kynout 20 minut v teple. Poté je nožem z vrchu nařízneme a potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Změklé máslo smícháme s utřeným česnekem, paprikou nasekanou nadrobno, solí, pepřem a najemno nasekanými bylinkami. Bagetky potřeme máslem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Špenátový koláč s cibulí a česnekem

Na tomto slaném koláči si pochutná celá rodina.

Pečená šunka s červenou řepoua křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Utopenci z karbanátků

Věděli jste, že můžete naložit i karbanátky?

Uzený hovězí jazyk s křenovou majonézou

Lahůdka pro opravdové gurmány.

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.