Celozrnná pizza s rajčaty, rukolou, parmazánem a mozzarelou

Pokud máte chuť na domácí pizzu, inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1005 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4206 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    111,9 g

    127 %

    112 %

  • Vláknina

    12,6 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    53,2 g

    84 %

    78 %

  • Tuky

    35,4 g

    54 %

    51 %

  • nasycené

    14,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozmícháme s cukrem, špetkou soli, olejem a 400 ml vlažné vody. Přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout. Poté ho rozdělíme na 4 stejné díly, vytvarujeme z nich bochánky a necháme opět 10 minut odležet.
  2. Bochánky rozválíme na placky (o průměru 33 cm). Posypeme je nastrouhanou mozzarelou a na kostičky nakrájenými rajčaty (bez měkké dužiny se semínky).
  3. Pizzy dáme péct do trouby vyhřáté na na 250 °C asi na 5 minut. Jakmile okraje zezlátnou, vyndáme je a posypeme hoblinkami parmazánu a lístky rukoly. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.