Celozrnná pizza s rajčaty, rukolou, parmazánem a mozzarelou
Pokud máte chuť na domácí pizzu, inspirujte se naším receptem.
Postup
- Droždí rozmícháme s cukrem, špetkou soli, olejem a 400 ml vlažné vody. Přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout. Poté ho rozdělíme na 4 stejné díly, vytvarujeme z nich bochánky a necháme opět 10 minut odležet.
- Bochánky rozválíme na placky (o průměru 33 cm). Posypeme je nastrouhanou mozzarelou a na kostičky nakrájenými rajčaty (bez měkké dužiny se semínky).
- Pizzy dáme péct do trouby vyhřáté na na 250 °C asi na 5 minut. Jakmile okraje zezlátnou, vyndáme je a posypeme hoblinkami parmazánu a lístky rukoly. Ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1005 KCal
46 %
42 %
-
Energie
4206 KJ
46 %
42 %
-
Sacharidy
111,9 g
127 %
112 %
-
Vláknina
12,6 g
42 %
42 %
-
Bílkoviny
53,2 g
84 %
78 %
-
Tuky
35,4 g
54 %
51 %
-
nasycené
14,9 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA