Bylinková terina s lososem

nehodnoceno

Francouzská specialita z rybího masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pošírování:

Zálivka :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    250 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1046 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    13,0 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    15,3 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    9,2 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filet z lososa omyjeme a zbavíme kostí. Víno přivedeme k varu, vmícháme do něj bylinky a rybí filet pošírujeme asi 15 minut se vinné páře.
  2. Želatinu zamícháme do vína a zahřejeme na 60 °C. Vychladlé maso rozmixujeme a přidáme do něj zakysanou smetanu, nasekané bylinky, piniové oříšky, vegetu, šťávu z jednoho citronu, chilli a na konec připravenou želatinu. Vše promícháme. Směs poté nalijeme do vhodné nádoby (např. do skleněné zapékací formy) a dáme do chladu zatuhnout.
  3. Před podáváním formu krátce ponoříme do teplé vodní lázně, aby obsah šel snáze vyklopit. Nakrájíme na porce a podáváme s dresinkem připraveným z vinného octa, cukru, pepře,vody a špetky soli. Zdobíme nasekanou cibulkou nebo řeřichou.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.

Pečené fazole s kabanosem

Užijte si nevšední zážitek z této mexické směsi.