Ingredience
Postup
- Filet z lososa omyjeme a zbavíme kostí. Víno přivedeme k varu, vmícháme do něj bylinky a rybí filet pošírujeme asi 15 minut se vinné páře.
- Želatinu zamícháme do vína a zahřejeme na 60 °C. Vychladlé maso rozmixujeme a přidáme do něj zakysanou smetanu, nasekané bylinky, piniové oříšky, vegetu, šťávu z jednoho citronu, chilli a na konec připravenou želatinu. Vše promícháme. Směs poté nalijeme do vhodné nádoby (např. do skleněné zapékací formy) a dáme do chladu zatuhnout.
- Před podáváním formu krátce ponoříme do teplé vodní lázně, aby obsah šel snáze vyklopit. Nakrájíme na porce a podáváme s dresinkem připraveným z vinného octa, cukru, pepře,vody a špetky soli. Zdobíme nasekanou cibulkou nebo řeřichou.