Buddha bowl

Tato zdravá miska v asijském stylu může být zajímavou obměnou klasického českého oběda.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na mátové pesto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    536 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2244 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    21,5 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ředkvičky a okurku očistíme, mrkve oloupeme a vše nakrájíme na menší kousky. Quinou připravíme podle návodu na obale a necháme vychladnout.
  2. Sýr nakrájíme a na rozpáleném olivovém oleji ho z každé strany opékáme asi 2 minuty.
  3. Mátu a koriandr omyjeme, osušíme, natrháme a vložíme do hlubší misky. Pak přidáme česnek, slunečnicová semínka, olivový olej, sůl a pepř. Na mátové pesto pak vše v misce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
  4. Mangold omyjeme, nakrájíme ho na menší kusy a dáme na talíř. Pak přidáme připravenou zeleninu, quinou, humus, posypeme semínky, koriandrem a zakápneme pestem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.