Buddha bowl

Tato zdravá miska v asijském stylu může být zajímavou obměnou klasického českého oběda.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na mátové pesto:

Postup

  1. Ředkvičky a okurku očistíme, mrkve oloupeme a vše nakrájíme na menší kousky. Quinou připravíme podle návodu na obale a necháme vychladnout.
  2. Sýr nakrájíme a na rozpáleném olivovém oleji ho z každé strany opékáme asi 2 minuty.
  3. Mátu a koriandr omyjeme, osušíme, natrháme a vložíme do hlubší misky. Pak přidáme česnek, slunečnicová semínka, olivový olej, sůl a pepř. Na mátové pesto pak vše v misce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
  4. Mangold omyjeme, nakrájíme ho na menší kusy a dáme na talíř. Pak přidáme připravenou zeleninu, quinou, humus, posypeme semínky, koriandrem a zakápneme pestem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    536 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2244 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    21,5 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.