Buddha bowl
Tato zdravá miska v asijském stylu může být zajímavou obměnou klasického českého oběda.
Postup
- Ředkvičky a okurku očistíme, mrkve oloupeme a vše nakrájíme na menší kousky. Quinou připravíme podle návodu na obale a necháme vychladnout.
- Sýr nakrájíme a na rozpáleném olivovém oleji ho z každé strany opékáme asi 2 minuty.
- Mátu a koriandr omyjeme, osušíme, natrháme a vložíme do hlubší misky. Pak přidáme česnek, slunečnicová semínka, olivový olej, sůl a pepř. Na mátové pesto pak vše v misce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
- Mangold omyjeme, nakrájíme ho na menší kusy a dáme na talíř. Pak přidáme připravenou zeleninu, quinou, humus, posypeme semínky, koriandrem a zakápneme pestem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
536 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2244 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
32,9 g
37 %
33 %
-
Vláknina
10,4 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
21,5 g
34 %
32 %
-
Tuky
35,1 g
54 %
50 %
-
nasycené
10,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA