Bruselský dort

Upečte si ke kávě tento skvělý dort.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 100 min

Ingredience

16 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    430 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1801 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    29,8 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    6,5 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    30,7 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    15,3 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem do pečiva a olej.
  2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme, vysypeme, naplníme těstem a vložíme do trouby. Korpus při 170 °C pečeme asi 45 minut.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku připravíme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo. Krém dochutíme rumem.
  4. Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Spodní dva díly potřeme krémem a dort sesadíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem. Po obvodu ho dozdobíme mandlemi, navrch sladkou šlehačkou a cukrovými vajíčky.
Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.