Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem do pečiva a olej.
- Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme, vysypeme, naplníme těstem a vložíme do trouby. Korpus při 170 °C pečeme asi 45 minut.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku připravíme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo. Krém dochutíme rumem.
- Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Spodní dva díly potřeme krémem a dort sesadíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem. Po obvodu ho dozdobíme mandlemi, navrch sladkou šlehačkou a cukrovými vajíčky.