Bruselský dort

Upečte si ke kávě tento skvělý dort.

Obtížnost

Náročné

Vaření 100 min

Ingredience

16 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem do pečiva a olej.
  2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme, vysypeme, naplníme těstem a vložíme do trouby. Korpus při 170 °C pečeme asi 45 minut.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku připravíme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo. Krém dochutíme rumem.
  4. Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Spodní dva díly potřeme krémem a dort sesadíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem. Po obvodu ho dozdobíme mandlemi, navrch sladkou šlehačkou a cukrovými vajíčky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    430 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1801 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    29,8 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    6,5 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    30,7 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    15,3 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.