Bruselský dort
Upečte si ke kávě tento skvělý dort.
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem do pečiva a olej.
- Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme, vysypeme, naplníme těstem a vložíme do trouby. Korpus při 170 °C pečeme asi 45 minut.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku připravíme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo. Krém dochutíme rumem.
- Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Spodní dva díly potřeme krémem a dort sesadíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem. Po obvodu ho dozdobíme mandlemi, navrch sladkou šlehačkou a cukrovými vajíčky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
430 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1801 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
29,8 g
34 %
30 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
6,5 g
10 %
10 %
-
Tuky
30,7 g
47 %
44 %
-
nasycené
15,3 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.