Ingredience
Postup
- Brambory důkladně omyjeme a uvaříme i se slupkou ve slané vodě doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme zelí, kmín, osolíme a krátce podusíme.
- Do zelí přidáme na kostky nakrájenou uzenou krkovičku. Promícháme, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Vychladlé studené brambory nakrájíme na plátky. Dno zapékací mísy nebo pekáčku vymažeme sádlem. Polovinu nakrájených brambor položíme do pekáčku, osolíme a opepříme. Pak dáme vrstvu zelí s masem a přikryjeme zbylými bramborami. Opět lehce osolíme a opepříme.
- Naplněný pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut. Pak brambory přelijeme rozšlehanými vejci a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme znovu do trouby a zapékáme ještě asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.