Brambory zapečené s uzeným masem

nehodnoceno

Hledáte inspiraci na dobrý oběd? Zkuste tyto zapečené brambory s uzeným masem a kysaným zelím. Budou vám moc chutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    692 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2894 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    43,0 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    30,4 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    43,0 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    15,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme i se slupkou ve slané vodě doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme zelí, kmín, osolíme a krátce podusíme.
  2. Do zelí přidáme na kostky nakrájenou uzenou krkovičku. Promícháme, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  3. Vychladlé studené brambory nakrájíme na plátky. Dno zapékací mísy nebo pekáčku vymažeme sádlem. Polovinu nakrájených brambor položíme do pekáčku, osolíme a opepříme. Pak dáme vrstvu zelí s masem a přikryjeme zbylými bramborami. Opět lehce osolíme a opepříme.
  4. Naplněný pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 15 minut. Pak brambory přelijeme rozšlehanými vejci a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme znovu do trouby a zapékáme ještě asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.