Bramborové taštičky s povidly

Tohle sladké jídlo z receptáře našich babiček milují děti i dospělí. Kombinace perníku a povidel je chuťově naprosto dokonalá!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    771 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3226 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    114,9 g

    131 %

    115 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    13,2 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    19,1 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vychladlé uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do velké mísy, prosejeme na ně mouku, přidáme vejce a špetku soli. Ze všech přísad vypracujeme tuhé těsto.
  2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 3 mm, který nakrájíme na čtverečky 4x4 cm. Doprostřed dáme lžičku povidel, protilehlé rohy těsta přehneme přes náplň a kraje dobře stiskneme, aby povidla při vaření nevytekla.
  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, taštičky do ní vložíme a opatrně je zvedneme vařečkou ode dna. Vaříme 5-6 minut, až vyplavou na povrch, pak je scedíme a necháme okapat.
  4. Perníčky nastrouháme a smícháme s moučkovým cukrem. Máslo rozpustíme. Taštičky rozdělíme na talíře, posypeme perníkovou směsí a přelijeme rozpuštěným máslem.

Taštičky můžeme také posypat nastrouhaným tvrdým tvarohem s cukrem a strouhankou osmahnutou na másle.

Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.