Bramborové chipsy

Brambůrky už nemusíte kupovat. Na oslavu upečte tyto domácí. Udělejte k nim dip ze zakysané smetany a všechny ohromíte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    347 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1450 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    28,8 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    4,7 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    23,2 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory pečlivě omyjeme. Nastrouháme je i se slupkou na struhadle na tenké stejně silné plátky. Plátky brambor dáme do misky a promícháme s vinným octem. Necháme je v lázni odležet minimálně hodinu.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plátky brambor slijeme z octové lázně a propláchneme je studenou vodou. Osušíme je a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřeme olejem nebo poprášíme olejem ve spreji. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut, až budou zlatavé. Slabší brambůrky budou pečené dřív, je potřeba je hlídat.
  3. Upečené brambůrky osolíme a opepříme.
  4. V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou. Česnek oloupeme, rozdrtíme a vmícháme do dipu společně s trochou mletého černého pepře. Podáváme k bramborovým chipsům.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.

Masové fondue

Fondue nesmí chybět na žádné švýcarské oslavě.

Taštičky se špenátem a sýrem feta

Skvělý předkrm, který můžete podávat teplý i studený.

Špenátový koláč s cibulí a česnekem

Na tomto slaném koláči si pochutná celá rodina.