Ingredience
Postup
- Brambory pečlivě omyjeme. Nastrouháme je i se slupkou na struhadle na tenké stejně silné plátky. Plátky brambor dáme do misky a promícháme s vinným octem. Necháme je v lázni odležet minimálně hodinu.
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Plátky brambor slijeme z octové lázně a propláchneme je studenou vodou. Osušíme je a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřeme olejem nebo poprášíme olejem ve spreji. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut, až budou zlatavé. Slabší brambůrky budou pečené dřív, je potřeba je hlídat.
- Upečené brambůrky osolíme a opepříme.
- V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou. Česnek oloupeme, rozdrtíme a vmícháme do dipu společně s trochou mletého černého pepře. Podáváme k bramborovým chipsům.