Bílá fazolová polévka se slaninou

Tato polévka nejen zahřeje, ale také pořádně zasytí.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté je na mírném ohni restujeme na olivovém oleji 5 minut. Pak postupně po částech přiléváme víno a necháme odvařit.
  2. Nakonec přilijeme vývar. Větší část fazolí rozmixujeme dohladka a vmícháme je do polévky společně se zbytkem celých fazolí.
  3. Přidáme rozmarýn, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Nakonec vyndáme rozmarýn, podle chuti dosolíme a vmícháme máslo.
  4. Nakrájenou slaninu restujeme na pánvi asi 3 minuty dozlatova. Před podáváním ji vložíme do polévky, přisypeme parmazán a ozdobíme rozmarýnem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    817 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3417 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    75,1 g

    85 %

    75 %

  • Vláknina

    26,5 g

    88 %

    88 %

  • Bílkoviny

    37,5 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    33,4 g

    51 %

    48 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Marocká zeleninová polévka

Ochutnejte specialitu z marocké kuchyně.