Bílá fazolová polévka se slaninou

Tato polévka nejen zahřeje, ale také pořádně zasytí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    817 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3417 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    75,1 g

    85 %

    75 %

  • Vláknina

    26,5 g

    88 %

    88 %

  • Bílkoviny

    37,5 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    33,4 g

    51 %

    48 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté je na mírném ohni restujeme na olivovém oleji 5 minut. Pak postupně po částech přiléváme víno a necháme odvařit.
  2. Nakonec přilijeme vývar. Větší část fazolí rozmixujeme dohladka a vmícháme je do polévky společně se zbytkem celých fazolí.
  3. Přidáme rozmarýn, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Nakonec vyndáme rozmarýn, podle chuti dosolíme a vmícháme máslo.
  4. Nakrájenou slaninu restujeme na pánvi asi 3 minuty dozlatova. Před podáváním ji vložíme do polévky, přisypeme parmazán a ozdobíme rozmarýnem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.