Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Ani na bezlepkové dietě není potřeba vzdávat se oblíbeného cukroví. Připravit si můžete jeho zdravější verzi například z pohankové mouky. Na chuti tím cukroví nijak neztratí, spíš naopak.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
54 KCal
2 %
2 %
-
Energie
226 KJ
2 %
2 %
-
Sacharidy
4,2 g
5 %
4 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
1,1 g
2 %
2 %
-
Tuky
3,6 g
6 %
5 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do mísy dáme mouku, mleté mandle, vanilkový a moučkový cukr. Máslo nakrájíme na menší kostky, spolu se solí je přidáme do mísy a vše zpracujeme na drobenku.
- Poté přidáme žloutek a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme odležet v lednici minimálně 30 minut.
- Z vychlazeného těsta odkrajujeme kousky těsta a připravíme si válečky o délce asi 6 cm. Z válečků pak vytvoříme rohlíčky a postupně je pokládáme na plech s pečícím papírem.
- Rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 160° C asi 12 minut dokud nezačnou okraje zlátnout. Ještě horké rohlíčky posypeme moučkovým cukrem a necháme na plechu vychladnout.