Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Ani na bezlepkové dietě není potřeba vzdávat se oblíbeného cukroví. Připravit si můžete jeho zdravější verzi například z pohankové mouky. Na chuti tím cukroví nijak neztratí, spíš naopak.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

65 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    54 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    226 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    4,2 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy dáme mouku, mleté mandle, vanilkový a moučkový cukr. Máslo nakrájíme na menší kostky, spolu se solí je přidáme do mísy a vše zpracujeme na drobenku.
  2. Poté přidáme žloutek a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme odležet v lednici minimálně 30 minut.
  3. Z vychlazeného těsta odkrajujeme kousky těsta a připravíme si válečky o délce asi 6 cm. Z válečků pak vytvoříme rohlíčky a postupně je pokládáme na plech s pečícím papírem.
  4. Rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 160° C asi 12 minut dokud nezačnou okraje zlátnout. Ještě horké rohlíčky posypeme moučkovým cukrem a necháme na plechu vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rozetkový koláč

Vyzkoušejte tento moučník z kynutého těsta.

Tvarohový koláč s mandarinkami

Tento koláč uspokojí vaše chutě na sladké.

Višňový koláč

Tento koláč si rychle oblíbíte.