Ingredience
Postup
- Nejdříve si připravíme karamelovou šlehačku: V kastrůlku utavíme krupicový cukr na karamel a zalijeme jej teplou smetanou. Promícháme, odstavíme a necháme vychladit do druhého dne v lednici.
- Ovesné vločky opražíme na suché pánvi a necháme je zchladnout. Smetanu promícháme s mlékem, solamylem a moučkovým cukrem a na horké vodní lázni a zahřejeme. Přidáme žloutky a šleháme do zhoustnutí krému. Odstavíme z plotny a přilijeme rum.
- Pak si připravíme karamelovou omáčku. Z krupicového cukru připravíme na pánvi světlý karamel, zalijeme jej horkým mlékem a mícháme, než se cukr rozpustí.
- Část opražených vloček nasypeme na dno misek či sklenic. Zalijeme větší částí karamelové omáčky, na ni rozdělíme na kolečka nakrájené banány a zalijeme žloutkovým krémem. Na něj nasypeme zbylé vločky a zalijeme karamelovou omáčkou. Vychlazenou karamelovou smetanu vyšleháme a ozdobíme jí povrch dezertu, který můžeme ještě zlehka posypat mletou skořicí.