Banánový trifle s karamelem
Zajímavý dezert s ovesnými vločkami a banány je sice maličko pracnější, výsledek ale stojí za to!
Vaření 50 min
bez chlazení
Postup
- Nejdříve si připravíme karamelovou šlehačku: V kastrůlku utavíme krupicový cukr na karamel a zalijeme jej teplou smetanou. Promícháme, odstavíme a necháme vychladit do druhého dne v lednici.
- Ovesné vločky opražíme na suché pánvi a necháme je zchladnout. Smetanu promícháme s mlékem, solamylem a moučkovým cukrem a na horké vodní lázni a zahřejeme. Přidáme žloutky a šleháme do zhoustnutí krému. Odstavíme z plotny a přilijeme rum.
- Pak si připravíme karamelovou omáčku. Z krupicového cukru připravíme na pánvi světlý karamel, zalijeme jej horkým mlékem a mícháme, než se cukr rozpustí.
- Část opražených vloček nasypeme na dno misek či sklenic. Zalijeme větší částí karamelové omáčky, na ni rozdělíme na kolečka nakrájené banány a zalijeme žloutkovým krémem. Na něj nasypeme zbylé vločky a zalijeme karamelovou omáčkou. Vychlazenou karamelovou smetanu vyšleháme a ozdobíme jí povrch dezertu, který můžeme ještě zlehka posypat mletou skořicí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
616 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2578 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
71,7 g
82 %
72 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
8,8 g
14 %
13 %
-
Tuky
29,9 g
46 %
43 %
-
nasycené
18,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.
Střecha
Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.