Babiččiny lívance

1 hodnocení

Lívanečky nadýchané jako mráčky na obloze si nejde nezamilovat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

26 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    70 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    295 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    14,1 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ovesné vločky zalijeme studenou vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Pak přidáme žloutek, sůl, vanilkový cukr, solamyl a prosátou mouku s kypřicím práškem. Vše společně dobře prošleháme.
  2. Lívance pečeme na pánvi na malém množství oleje po obou stranách do zlaté barvy. Podáváme je potřeme džemem a posypané nastrouhaným tvarohem a skořicí. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem např. malinami.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.