Bezdomovec hledal útočiště v Letenském tunelu, nohy strkal do vozovky

  • 2
Řidiče jedoucí v Letenském tunelu překvapil muž, který seděl na krajnici a ohrožoval tím dopravu. Ukázalo se, že jde o muže bez domova, který v tunelu hledal teplo a úkryt. Přivolaná hlídka městské policie seniora předala do péče záchranářům a poskytla mu informace, aby mohl zimu bezpečně přečkat.

„Řidič, který tunelem projížděl, zavolal na tísňovou linku strážníků, protože si všiml v jednom z výklenků ležícího muže, jehož nohy částečně zasahovaly do vozovky. Podchlazeného muže strážníci nejprve vyvedli do bezpečného prostoru,“ uvedli strážníci na Facebooku. Událost se stala v neděli.

Spí pod metrem, mají slepice i záhony. Jak žijí bezdomovci na okraji Prahy

Poté 77letému muži zavolali záchranku, která si podchlazeného seniora s bolavou nohou převzala do péče.

Muži zároveň poskytli základní informace o možnostech nízkoprahového ubytování, které by mohl využít, a kontakt na terénní pracovníky sociální služby.

Od 1. prosince zahájila Praha zimní opatření, která jsou určena pro lidi bez domova, aby mohli zimu přežít v bezpečném prostředí. V letošním roce je pro ně určených přes 500 lůžek v několika noclehárnách, například v Michli a Troji, a denní centra, kde mohou dostat další péči. O jejich koordinaci se stará Centrum sociálních služeb Praha.