Zastavení strážníkem opilé řidičce nevadilo, odstaveným autem ráno odjela

  • 12
Hlídka městské policie v noci řešila přestupek s řidičkou v blízkosti Staroměstského náměstí. Nejenže projela zákazovou značku, ale neměla řidičský průkaz a byla zjevně opilá. Pro odstavené auto se ráno vrátila, ale strážníkům neunikla ani podruhé.

Poprvé strážníci zastavili řidičku okolo půl jedenácté v noci. 

„Už při vystupování řidičky z auta vše naznačovalo tomu, že by mohla být pod vlivem alkoholu či drog. Žena strážníkům předložila pouze občanský průkaz a k řidičskému uvedla, že ho má jen elektronicky,“ řekla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Jak se ale ukázalo, vysvětlení bylo daleko jednodušší, devětatřicetiletá žena měla řidičský průkaz zablokovaný.

Protože jevila známky opilosti, vyzvali ji strážníci k provedení dechové zkoušky, tu ale odmítla. Přivolaní policisté ženě zakázali další jízdu a správnímu úřadu oznámili přestupek. 

Řidička se ale o osm hodin později k autu vrátila a pokusila se s ním z centra odjet. Strážníky ale auto zaujalo na první pohled, protože kličkovalo. Z lustrace registrační značky navíc vyplynulo, že se jedná o stejné vozidlo, které v noci zastavili.

„Za volantem opět seděla žena. Ta odmítala stáhnout okénko, či z auta vystoupit a teprve po několikáté výzvě tak učinila. Pak už se opakoval v podstatě stejný scénář jako předešlý večer,“ dodala Seifertová s tím, že i tentokrát žena sváděla absenci řidičského průkazu na to, že ho má pouze elektronicky. 

Protože tentokrát auto nebylo zaparkované, ale stálo na ulici, nechali ho policisté odtáhnout na odtahové parkoviště.


Témata: Praha