Záchranáři jeli pomoc ženě do lesa, překonávali závěje i spadlý strom

  • 14
Středočeští záchranáři měli o víkendu nesnadný výjezd za ženou, která se zranila na procházce v lese na Mladoboleslavsku. Se sanitkou museli překonat nejen zapadanou cestu, ale i závoru a spadlý strom. Ze zásahu pořídili video.

V neděli obdrželi záchranáři oznámení, podle kterého se šestačtyřicetiletá žena zranila v lese u Bělé pod Bezdězem a není schopná pohybu. 

„Co například na videu na první pohled vypadá jako zasněžená romantika, je obrovské řidičské/záchranářské úsilí a lopota,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová v příspěvku na Facebooku.

„Dojet ke zraněné bylo velmi komplikované. Záchranáři museli překonat náročný terén, sníh, dvoje závory, spadlý strom a slabý signál,“ popsala mluvčí všechny překážky, které záchranáře potkaly.

Když dorazili na místo, zraněnou a podchlazenou ženu ošetřili a zajistili jí teplo. Poté byla odvezena do mladoboleslavské nemocnice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz