Po srážce s autem motorkáře resuscitovali svědci, policisté i záchranáři

  • 5
K vážné dopravní nehodě motorkáře a auta vzlétl v neděli po patnácté hodině vrtulník letecké záchranné služby k obci Všechromy nedaleko Prahy. Motorkáře na místě resuscitovali svědci, policisté i záchranáři, nicméně život se mu nepodařilo zachránit.

„Nehodu nám oznámila kolem patnácté hodiny zdravotnická záchranná služba. V obci Všechromy ve směru na Říčany jel pětatřicetiletý řidič na motorce, kdy se v protisměru střetl s řidičem v protisměru,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí záchranné služby Vlasta Suchánková.

Prvotní pomoc muži poskytovali svědci, které naváděla operátorka záchranné služby. Policejní hlídka na místě chtěla použít AED defibrilátor, který však nedoporučil výboj.

„Operátorka na místo vyslala i vrtulník, s lidmi na místě zahájila telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci, v té pak pokračovali záchranáři a přivolaný lékař. Muž nicméně přes snahu všech na místě svým zraněním podlehl,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Nikdo další se při nehodě nezranil. Policisté u řidiče auta provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní.

„Budeme zjišťovat okolnosti a příčinu dopravní nehody, míru zavinění jednotlivých účastníků. Silnice druhé třídy je uzavřená, jsou tam objízdné trasy. Museli jsme dopravní nehodu zaměřit i prostřednictvím dronu a likvidace následků také zabere nějaký čas,“ dodala Suchánková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz