ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ČTK

Spadlá trolej omezila provoz mezi hlavním a smíchovským nádražím v Praze

  • 6
Spadlá trolej omezila v Praze provoz mezi hlavním a smíchovským nádražím. Některé vlaky nejely. Kolem 16. hodiny České dráhy ohlásily ukončení oprav trakčního vedení a s nimi spojených omezení.

Omezené zůstává spojení z hlavního nádraží na Smíchov, které by mělo být plně obnovené kolem 18:00.

Porucha omezila provoz příměstských vlaků, některé rychlíky a expresy směrem na Plzeň vyjížděly ze smíchovského nádraží, vyplývá z webu Českých drah. Vlaky mezi stanicemi Praha hlavní nádraží - Praha-Radotín byly odkloněny přes Krč. Spoje nabírala zpoždění.

Trolej se přepálila a spadla na zem na hlavním nádraží kolem 15 hodin. Vlaky tak mohly vyjíždět ze čtyř staničních jen na jednu traťovou kolej.

„Kapacita trati je snížena o víc než polovinu,“ řekl odpoledne mluvčí Správy železnic Jan Nevola. Správa železnic podle něj prověřuje příčiny problému.

Kolem 16. hodiny oznámily České dráhy, že trakční vedení je opravené. „Veškerá omezení jsou ukončena, provoz se bude postupně stabilizovat,“ uvedl dopravce.

Podle Nevoly zůstává omezený provoz mezi hlavním nádražím a Smíchovem. Vlaky tam jezdí pouze po jedné koleji. Správa železnic očekává plné obnovení provozu na trati kolem 18:00.

,