Muž, který měl u sebe několik zbraní, na sebe sám zavolal policii

  • 12
Sedmačtyřicetiletý muž v Třebonicích za západním okraji Prahy na sebe v sobotu sám zavolal policii. Na linku 158 oznámil, že je po hádce s rodinou ve špatném psychickém stavu a bojí se, že by mohl někomu ze svých blízkých ublížit. Do akce byla povolána i zásahová jednotka.

Muž policii řekl, že jede v autě s manželkou a dvěma dětmi a má u sebe dvě legálně držené zbraně. 

Měl obavu, že by mohl někomu ze svých blízkých ublížit, proto požádal policii o asistenci. Podle svědectví manželky nikomu nevyhrožoval. 

Za účasti policejní zásahové jednotky poté odevzdal v ulici K Chabům v Praze zbraně policistům a byl předán do péče lékařů, řekla mluvčí policie Andrea Zoulová. 

Nakonec však skončil v cele předběžného zadržení. „Při následné prohlídce auta a po vstupu do bytu byla nalezena celá řada legálně i nelegálně držených zbraní, proto posléze vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování. “ uvedla mluvčí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,