(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

V Říčanech a okolí brzy začne platit zákaz tranzitní dopravy

  • 15
Řidiči, kteří nemají v Říčanech nakládku nebo vykládku, nebudou smět oblastí projíždět a hrozí jim pokuta. Zákaz se týká například i silnice druhé třídy číslo 101, která slouží jako přivaděč k dálnici D1.

Dopravní značení zakazující průjezd kamionům má být odhaleno 13. listopadu v 9 hodin, opatření bude platit na silnicích druhé a třetí třídy.

„Omezení se dotkne kamionů, které nemají v katastrálních územích města Říčany sídlo firmy, vykládku či nakládku a jejichž řidiči si Říčanskem krátí cestu v důsledku nedostavěného Pražského okruhu,“ uvedla mluvčí říčanské radnice Kateřina Lauerová. Město tak podle ní reaguje na iniciativu Prahy, která připravuje podobně razantní opatření.

Nákladní doprava z lokality nevymizí úplně

Na území Říčan je mnoho logistických skladů a městem budou projíždět i menší nákladní auta. Proto byly na silnici 101 ve spolupráci s krajem umístěny váhy. Průjezd kamionů monitorují také kamery úsekového měření rychlosti.

Starostové z východního okolí Prahy žádají co nejrychlejší dostavbu jihovýchodní části Pražského okruhu mezi dálnicí D1 a Štěrboholskou spojkou.

Stavba by měla začít nejpozději v roce 2020, stojí v memorandu, které nedávno podepsali zástupci čtrncáti obcí a pražských městských částí.

Upozorňují na to, že kvůli nedokončenému okruhu projíždí jejich obcemi všechna tranzitní doprava, což přináší dopravní komplikace a snižuje bezpečnost.

Od 13. listopadu začne v Říčanech platit zákaz tranzitní dopravy.

Od 13. listopadu začne v Říčanech platit zákaz tranzitní dopravy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz