Smrt v zatáčce, kterou řidiči „řezají“. V Dobříši se srazil autobus s automobilem

  • 132
V Dobříši došlo v sobotu odpoledne ke smrtelné dopravní nehodě. V ulici Part. Svobody se srazil autobus s osobním autem, které přejelo do protisměru. Na místě zemřel spolujezdec z osobního automobilu.

„K nehodě došlo krátce po 16. hodině, kdy osobní automobil značky Fiat Punto přejel z neznámého důvodu do protisměru. Čelně se srazil s protijedoucím autobusem,“ popsal příčinu nehody redakci iDNES.cz policejní mluvčí Pavel Truxa.

„Nehoda má bohužel tragické následky. Na místě podlehl svým zraněním spolujezdec z osobního auta, jeho řidič byl transportován do nemocnice s těžkým zraněním,“ dodal Truxa.

Policie podrobila řidiče autobusu dechové zkoušce, výsledek byl negativní. Kromě řidiče, který vyvázl s lehkým zraněním, se žádnému z cestujících v autobusu nic nestalo.

Při noční nehodě v Praze zemřeli dva muži, policie hledá svědky

„Je to nebezpečná zatáčka, kterou mají řidiči tendenci ‚řezat’, a autobusy mají problém se do ní poskládat,“ řekl iDNES.cz jeden z místních obyvatel.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz