Policie obvinila dva muže kvůli výbuchu varny drog v panelovém domě ve Slaném....

Policie obvinila dva muže kvůli výbuchu varny drog v panelovém domě ve Slaném. (23. listopadu 2022) | foto: Policie ČR

Požár v paneláku ve Slaném zavinil výbuch varny drog, policie stíhá dva muže

  • 3
Policie obvinila dva muže, kteří minulý týden způsobili požár v panelovém domě ve Slaném na Kladensku. Hasiči tehdy evakuovali 77 lidí a vznikla zhruba milionová škoda. Vyšetřování ukázalo, že požáru předcházel výbuch varny pervitinu. Obviněným hrozí až deset let vězení, informovala mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Muži ve věku 32 a 34 let spáchali podle policie dva trestné činy. V případě odsouzení jim za nedovolenou výrobu a nakládání s drogami a obecné ohrožení hrozí až deset, respektive osm let.

„Trestných činů se dopustili tím, že po předchozí dohodě si za účelem výroby drogy obstarali chemikálie a laboratorní skleněné nádoby, kdy následně ve večerních hodinách dne 22. listopadu společně začali ‚vařit‘ pervitin,“ uvedla Richterová.

Po následném výbuchu se požár ve druhém nadzemním patře rozšířil, zasaženy byly částečně i stoupačky.

Za výbuch varny drog v paneláku dostali muži 14 let a 3 roky vězení

Dvaatřicetiletému muži hrozí až deset let vězení, v posledních třech letech už byl za drogovou trestnou činnost souzen. Čtyřiatřicetiletému muži hrozí až osmiletý trest. Policie stíhá oba muže na svobodě.

Při požáru zasahovaly čtyři jednotky hasičů, na místě byl i evakuační autobus. Hasiči zhruba na hodinu a půl evakuovali 77 lidí, dva lidé se lehce zranili.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,